Obrázek článku

ŽLUTÁ MODRÁ | Štěpán Vachoušek: Myslel jsem, že to je konec kariéry

Když Štěpána Vachouška z posledního domácího zápasu lonšké sezóny shodou okolností proti Baníku Ostrava odnášeli na nosítkách s přetrženou achilovou šlachou pomyslela si většina lidí i samotný záložník, že to je dost možná konec kariéry. Už na závěr podzimu však byl zkušený tvůrce hry připraven naskočit do ligových bojů a nyní se startem jarní části soutěže je po absolvovené přípravě v dobré pohodě. "Obrovský dík patří Ondrovi Klementovi s doktorem Pavlem Neckařem, kteří mají velkou zásluhu na tom, jak se rekonvalescence povedla bezproblémově," děkuje na úvod rozhovoru pětatřicetiletý hráč se zkušenostmi z české reprezentace, Marseille nebo Austrie Vídeň.

Jaká byla zimní příprava po dlouhém zranění?

"Byla zajímavá, náročná, ale hlavně potřebná."

Jak jsi jí zvládal?

"Začátek byl náročný a pak jsem vypadl na tři dny kvůli zádům, ale pak už to šlo. Zvykl jsem si na tempo a tréninkový režim a už to proběhlo jak mělo."

Vraťme se ještě k tvému zranění, krátce po něm se říkalo, že to může být konec kariéry, jak jsi to vnímal ty?

"Samozřejmě v první moment, když jsem lezl z toho hřiště, tak jsem si už říkal, že to je konec kariéry, že už to nezvládnu se vrátit, ale jak zranění pokračovalo rychle a bezbolestně, tak se to ve mně zlomilo. Rozhodl jsem se, že budu bojovat a budu se chtít vrátit. Je mi pětatřicet a pořád ještě čas do důchodu mám, takže by byla škoda toho nechat, když mě fotbal baví, mám chuť trénovat a zdravotně mě teď nic netrápí. Zlomilo se to ve mě, zabojoval jsem a jsem zase připraven hrát."

Celý rozhovor se Štěpánem Vachouškem najdete v sobotním vydání magazínu ŽLUTÁ MODRÁ, který je k dostání na pokladnách stadionu a ve fanshopu.

Stínadla TV